Het nieuwe jaar

Wat de toekomst brenge moge

25 januari 2023

Door: Erik Hoogink

Het nieuwe jaar

Wat de toekomst brenge moge: het is een lied dat ik ooit geleerd heb op de zondagsschool. Het lied zegt dat we vertrouwen moeten hebben in de toekomst.

In deze tijd is het voor velen niet altijd makkelijk om vertrouwen te hebben in de toekomst, en ik kan me dat wel voorstellen. Zet de TV aan en de zwartgalligheid, het chagrijn en de negativiteit komen je tegemoet.

Maar kijk wat er allemaal wel goed gaat. Corona is bijna verleden tijd, de economie is ondanks alle steun die verleend is aan bedrijven aan energieplafonds extra zorgkosten enz, enz nog steeds niet in elkaar gestort.

We kunnen lang discussiëren of dit dankzij of ondanks de ingrepen van het kabinet gebeurd is, maar een doem scenario van een huizenmarkt die in elkaar stort, massa ontslag en grote werkloosheid lijkt ver weg. Het Nibud verwacht voor dit jaar een stabilisatie van de inflatie en de koopkracht van werknemers met minder dan modaal zou zelfs gestegen zijn. (maar dat rekensommetje vind ik zelf moeilijk)

Voor de mensen van Acht ziet de toekomst er lang niet slecht uit. Het aantal klanten stijgt, en de tarieven staan minder onder druk. De ratrace van goedkoop naar goedkoper naar goedkoopst lijkt wel ten einde.

De wet en regelgeving zijn al een stuk verbeterd en zal de komende jaren nog sterk verbeteren. De verplichte certificering voor uitzendbureaus en een borgstelling van 100.000 euro voor startende uitzendbureaus zullen zeker niet al de problemen oplossen maar een begin wordt gemaakt.

Wij zijn al jaren gecertificeerd. Onze medewerkers weten al jaren dat ze niet bang hoeven te zijn dat het vakantiegeld zeker gesteld is. Iedereen weet dat we op kantoor goede bekwame dames hebben werken die onze medewerkers serieus nemen en problemen oplossen.

Wij, en dat zijn onze slagers, onze overige medewerkers, onze ZZP’ers, het kantoorpersoneel en ik mogen trots zijn op ons bedrijf. Er gaat veel goed bij ons en we mogen met een positieve blik de toekomst inkijken.